Republiková špička v Bílině

13.8.22 proběhl v Bílině již 49. ročník Bílinské půlky. Opět se na našem stadionu sešla republiková mílařská špička. Letos ženy předčily muže. Na start se postavila mistrně republiky v běhu na 800 m Adéla Sádlová z AK Olymp Brno, stříbrná Kimberley Ficenec z TJ Dukla Praha bronzová Anna Suráková z AK Škoda Plzeň, Jana Matějková z ASK Slavia Praha (4.místo), Veronika Petrásková z USK Praha (5.místo). Z nejlepších krajských závodnic se do prvního prestižního běhu dostaly Kateřina Šmilauerová z Athletic Club Ústí n/L., která závod rozbíhala a Petra Helebrantová z ASK ELNA Počerady. I přes zranění a odstoupení Kimberley Ficenec byl závod velice dramatický. Výbornou formu v cílové rovince potvrdila mistrně republiky Adéla Sádlová, která odolala náporu svých soupeřek a zaslouženě zvítězila.
V kategorii mužů se na start postavilo velice vyrovnané pole závodníků v čele s Janem Sýkorou z TJ Dukla Praha, který umí nejen mílařské tratě, ale letos je i patnáctým mužem půlmaratónského mistrovství ČR. Krajské závodníky zastupovali Jiří Janeček z USK PROVOD Ústí n.L. a domácí závodník Radek Letocha svěřenec Jana Mairicha, který využil vyrovnaného závodu a zaběhl si výborný osobní rekord.
Závody na 800 m žactva ovládli Lukáš Adam Bennour z AK Slovan Duchcov a Kateřina Čadová z SKP Union Cheb z.s..
Sprinterům letos nepřálo počasí. Ve všech třech sprinterských tratích trojboje (60 , 100 m, 200 m,) foukal nepříjemný protivítr. Souboj o vítězství byl i přes to velice napínavý. Ani dvě vítězství na tratích 60 a 100 m nestačila Arminu Ntemo na celkové vítězství. Celkovým vítězem se nakonec stal Philip Krenek z TJ Dukla Praha.
Vydařených závodů, které se konaly za podpory města Bílina se zúčastnilo 134 závodníků z třiceti oddílů. Děkujeme všem závodníkům, a divákům za výbornou závodní atmosféru.
Již teď začínáme připravovat jubilejní padesátý ročník Bílinské půlky.

Výsledky.
Foto.