Nejúspěšnější sportovec Teplicka za r.2019

13.února 2020 od 19 hod. proběhne v Krušnohorském divadle/malý sál/ další ročník ankety Nejúspěšnější sportovec Teplicka za r.2019.

Za náš klub jsou nominováni tito atleti:

Jednotlivci mládež.
Jan Lepeška – Honza se rozloučil mládežnickou atletikou velmi ceněným titulem Mistra ČR v desetiboji juniorů a vyhlíží velkou atletiku, kde by opět rád patřil mezi nejlepší. Honzova všestrannost se uplatnila v týmové soutěži mužů, kde byl druhým nejlépe bodujícím AK Bílina.
Kateřina Šilerová – Věkem teprve dorostenka a už proniká do dospělácké atletiky. Po 5. místě na MČR dorostenek se v létě probojovala v Brně do finále Mistrovství ČR na 400m překážek žen! Těžké kombinace disciplín absolvovala v II. lize žen, kde byla třetí nejlépe bodující.

Kolektivy mládež.
Družstvo starších žákyň – Osmnáctičlenné družstvo vedené především vícebojařkou Terezou Lacinovou se po dlouhých 14 letech probojovalo na Mistrovství Čech družstev. V silné konkurenci nejlepších týmů skončila děvčata osmá. Řada z nich jsou páteří druholigového týmu žen.

Veterán.
Libor Bařtipán – Stříbrný medailista z Mistrovství světa veteránů je dlouholetou oporou ligového družstva mužů. Jednak je nejlépe bodujícím, jednak si stále překonává osobní rekordy. V neposlední řadě je svým přístupem příkladem pro mladé atlety.

Handikepovaný sportovec.
Martina Šimonová (TJ Nola Teplice, AK Bílina) – Koulařka, která sbírá zkušenosti mj. i v druholigovém týmu žen AK Bílina, získala v Dubaji na Mistrovství světa díky poslednímu pokusu bronzovou medaili.