Dva atletické víkendy

Máme za sebou dva megaatletické víkendy. V prvním i druhém zářijovém víkendu byl náš klub opravdu vidět, a to jak závodnicky, tak pořadatelsky.
Druhého září proběhlo v Klášterci finálové kolo staršího žactva. Naši kluci se v přeboru kraje umístili celkově na třetím místě. Je to malinko ústup z loňské slávy, kdy jsme v kraji zvítězili, ale nevadí oni dorostou a příští rok se uvidí, kdo je v kraji nejlepší. Holky se v tomtéž přeboru umístily na osmém místě. I ony musí svým výkonům dorůst.
Výsledky.
Foto.

V neděli se závodilo v Lovosicích. Tentokráte dorost a junioři. Utkání dorostenců bylo velice napínavé. Před tímto kolem jsme nad Chomutovem vedli pouze o pomocné body a nutně jsme potřebovali zvítězit, abychom vybojovali první příčku v kraji a zároveň postup na Mistrovství Čech. Podařilo se! I když o pouhých 6 bodíků. I dorostenky bojovaly. Čtvrté místo je sice nepopulární, ale je naše. Družstvo juniorů bylo sice v tomto kole druhé, ale měli nahrabáno z kol předešlých, takže to na celkové vítězství a postup na Mistrovství Čech stačilo. Juniorky buhužel nemáme a ostatní kluby v kraji jsou na tom podobně, takže soutěž se neuskutečnila. Ona ani soutěž juniorů nebyla početně nijak zvláště obsazena. Něco je špatně.
Výsledky.
Foto.

Nyní se přesuneme o level výše. V sobotu 9.9.23 jsme zažili v Bílině asi početně nejvíce obsazené závody. 2×12 žákovských družstev – 450 závodníků bojovalo o postup na Mistrovství ČSR. Bohužel bez naší účasti. Náš klub tedy museli reprezentovat rozhodčí a pořadatelský tým. Dle zpravodajů řídících soutěží jsme se náročného utkání zhostili na výbornou. Za výbor klubu všem, kteří se podíleli na průběhu závodů děkuju.
Ten samý den pět statečných juniorů bojovalo v Pardubicích o body na Mistrovství Čech juniorů. Naše pětice obsadila deváté místo. Pět je přeci jen málo na nějaký lepší výsledek.
Výsledky.
Foto.

No a jsme u 10. září a Mistrovství Čech dorostu v Kolíně. Družstvo čítající 12 dorostenců obsadilo čtvrté místo. Bylo to maximum, které se dalo vytěžit. První tři družstva jsou o 100 a více bodů jinde. Asi nejvíce se dařilo sprinterům a běžcům. Soudím tak podle SB a PB u jejich výkonů i podle získaných bodů. Nebudu nikoho jmenovitě vyzdvihovat. Beru to tak, že team zabojoval a ukázal, že i u nás v Bílině atletiku umíme. Děkujeme.
Výsledky.
Foto.