Vydařené zahajovačky na Stadionu Čestmíra Dudy v Bílině.

Nezbývá než se pochválit za vydařené zahajovací závody. Některé problémy se vyskytly, ale jak říká můj kolega Martin Štěch, problémy neexistují vše je jen Challenge tedy Výzva.
266 závodníků přijelo zahájit letošní atletickou sezonu. To je nejvíce za celou historii Zahajovacích závodů v Bílině. Zhruba tolik závodníků bývá pouze na kolech ligy.
Počasí se zpočátku tvářilo nevlídně a pěkně potrápilo závodníky na předsunutém kladivu. Všechny Smart aplikace ale tvrdily, že pršet nemá. Nakonec měly pravdu.
Na výkonech byl znát začátek sezony. Výborně se přes to prezentovali vrhači u nás v kraji málokdy vídanými výkony. Tadeáš Procházka z Kladna v kouli 17.63 m, v disku 46.26 m a v kladivu Samuel Camara z Ústí n.L. 60.03 m. Také Jana Johanová z Litvínova potvrdila svou bezkonkurenčnost na středních tratích a zaběhla 1000 m za 2:53.66, což je o dvě sekundy překonaný krajský rekord dorostenek.
Z domácích závodníků se velmi dobře uvedl Denis Cipriján, který výkonem 7.25 vyhrál šedesátku. Lukáš Augusta výkonem 5.57 m v dálce obsadil druhé místo.
Další výkony našich a nejen našich závodníků naleznete ve výsledcích.

Pár fotografií.