Rok 2021

Máme tu opět nový rok a s ním i novou atletickou sezónu. Kdo by si byl loni na halových přeborech pomyslel, jak neobvykle bude atletický program pokračovat. Sezónu ovládl virus, který není vidět, slyšet ani cítit. Zato opatření proti jeho šíření jsme pocítili velmi tvrdě. Omezení tréninků a rušení závodů. To byl jarní nejen atletický hit. V atletice se objevil nový termín: “Uzavřené závody“. Závodilo se pouze v rámci klubu a v omezeném počtu závodníků. Opravdu závodit se začalo až 1.6.20 projektem: „Spolu na startu“. Závodníci se s chutí pustili do bojů o medaile a tituly. Sezónu se povedlo zhustit do čtyř měsíců, ve kterých proběhly všechny mistrovské soutěže na dráze. Podařilo se od závodit i soutěže družstev, kde šlo vlastně jen o to předvést nějaké výkony, protože se nikam nepostupovalo ani nesestupovalo. Na konci září přišel opět virus, o kterém jsme se domnívali, že už nám dá pokoj. Bohužel nedal a nadále nás omezuje.
Halové závodění 2021 se scvrklo na Atletickou ligu pro vybrané závodníky. Jak bude sezóna probíhat dále nikdo neví. Musíme věřit, že se virus umoudří, zeslábne nebo se nakazí nějakou nemocí a umře. Všechna možná opatření proti nepříteli se z velké části míjejí účinkem. Nejnadějnější zbraň – očkování je teprve v začátcích, takže výsledky jsou zatím velice neprůkazné. Předpovědi všech možných odborníků, epidemiologů imunologů a ostatních – ologů jsou věštěním z křišťálové koule. To by bylo možná přesnější.
Jediným možným řešením je nebát se být pozitivní ve své mysli a věřit, že nás tato potvora posílí a nasměruje někam dále a výše. A třeba i rychleji.

Milan Holcr statistik klubu.