Zpravodaj 1. kola KPD Stz a Dor

První kolo KPD staršího žactva a dorostu se konalo za příjemného bezvětrného počasí, až na závěr, při štafetách, začalo pršet.
Všechny technické náležitosti, kamera, větroměry, vážení nářadí byly splněny.Práce závodní kanceláře byla neobyčejně hektická. Přihláška Mostu, díky chybné manipulaci vypadla ze systému a byla tudíž dopisována ručně. Byl jsem ostře obviněn, jedním funkcionářem nejmenovaného oddílu, z podvodu. To kategoricky odmítám! 10 minut po uzavření přihlášek jsem měl na mém emailu ofocenou mosteckou přihlášku. Následně druhý den ji pracovník ČASu vrátil na web. Další komplikací bylo, že byla přerušena komunikace mezi kamerou a závodní kanceláří, tudíž se všechny časy psaly ručně a v kanceláři opět přepisovaly do systému. Došlo tedy asi k 15 minutovému zpoždění. Až na tento technický problém byli pořadatelé tradičně dobře připraveni a vše probíhalo hladce i při velkém počtu startujících.
Při kontrole všech podkladů jsem přišel na tyto nesrovnalosti:
800m dci – Truneček z Chomutova běžel mimo bodování, tudíž borci za ním mají o bod více, USK Ústí +2body, Děčín +1bod.
Žákyně Parohová z USK hodila oštěpem 29,64m, ne 27,64m.
Obě nesrovnalosti už byly na webu odstraněny.
Ještě mám dvě poznámky, při počtu 69 oštěpařů a oštěpařek v soutěži nechat mimo soutěž startující závodnici házet 6 pokusů mi nepřipadá vhodné, kdo to rozhodl?! Dále, mostečtí přihlásili mimo soutěž Ďurča a Gregora, ti však nepřijeli, ale nikdo je neodhlásil, ač jejich trenér tam byl.

Zdeněk Brůžek – řídící soutěže