Bílinská půlka ve znamení těsných soubojů

V sobotu 17. srpna, tedy v tradičním termínu, se uskutečnil 47. ročník Bílinské půlky. Letos přijelo porovnat síly hned 200 závodníků a závodnic. Chyběla sice absolutní česká špička, o to víc ale byly boje vyrovnané, neboť kvalitní závodníci z Čech i tak do Bíliny zavítali.

Ve sprintérském trojboji mužů si vedl nejlépe Ladislav Víla z AC Slovan Liberec (2717 bodů), který vyhrál všechny tři disciplíny. Stříbrnou příčku obsadil Adam Gradmüller (ASK Slavia Praha – 2607 bodů). Třetí příčku obsadil juniorský reprezentant Ladislav Töpfer (AC Mladá Boleslav). Na MEJ ve Švédském Boråsu běžel 400m a poté získal stříbro ve štafetě.

Kategorii žen ovládla členka reprezentační štafety při letošním EP Lucie Domská z USK Praha za 2771 bodů. Následovala ji halová juniorská Mistryně na 400m Anna Korbová (AK Škoda Plzeň – 3457 bodů). Bronzovou příčku obsadila chomutovská Tereza Čihařová za 2433 bodů (mj. stříbrná z MČR dorostenek na 300m př.).

Jak u žen, tak u mužů se daly čekat velmi vyrovnané boje a bylo tomu skutečně tak. V obou závodech se rozhodovalo až na cílové rovince. U žen byla vyhrála bronzová medailistka z MČR do 22 let Anna Šimková (ASK Slavia Praha – 2:10,26). Stříbrná doběhla Michaela Červínová (USK Praha – 2:10,61) a na třetím místě pak Anna Suráková (AK Škoda Plzeň – 2:10,85). U mužů předvedl mohutný finiš stříbrný z MČR do 22 let Jakub Hofta (ASK Slavia Praha 1:54,05), stříbrný skončil Jiří Janeček z USK Provod Ústí nad Labem za 1:55,79. Jako třetí doběhl Jakub Kolín z AC Mladá Boleslav za 1:56,12.

Malou vadou na jinak vydařených závodech byla slabá účast domácích závodníků. Na vině byla viróza, kterou si přivezla takřka polovina atletů, kteří se zúčastnili soustředění v Plzni. V trojboji se nejvýše umístila žákyně Ema Sebránková, která skončila mezi ženami na desátém místě. V rámcových závodech si pak dobře vedli: Pavel Strnad (trojskok, 1. místo), Tereza Lacinová (dálka, 2. místo), Libor Bařtipán (oštěp, 3. místo) a Linh Thao Dang (800m žákyň, 3. místo).

Kompletní výsledky jsou zde.

Fotogalerie zde.