Výsledky Běhu Kyselkou

30. března 2019 se zapíše do historie jako Den přespolního běhu. Mistrovství světa v dánském Aarhus, Mistrovství české republiky v české Mladé Boleslavi a Běh Kyselkou v naší Bílině. Nechám na každém z vás, aby jste si určili, který závod je významnější. Pro ty z nás, kteří jsme byli v Bílině je nejvýznamější Běh Kyselkou.
Loňskou sněhovou nadílku jsme nahradili nadílkou slunečnou. Letos jsme zažili ještě další nadílku a to medailovou.Dvě zlata – elév Prokop Sebránek a dorostenec František Lácha, sedm stříbrných medalí – minižákyňka Klaudie Dragounová, starší žákyně Linh Thao Dang, juniorka Nikola Špůrová, žena Adéla Civínová, Marek Nedvěd z přípravky, mladší žák Charles Linhart, junior Jakub Doležal a šest bronzových medailí – minižákyňka Agáta Buňátová, starší žákyně Ema Sebránková, Jan Schwarz z přípravky, mladší žák Adam Bažant, starší žák Ondřej Socháň a veterán Martin Štěch.
Získat nějaký ten cenný kov nebylo vůbec jednoduché. 299 startujících z krajských i mimokrajských klubů a také z Německa a Slovenska a každý chtěl místo na „bedně“.
Mezi startujícími se ojevili i zajímavé osobnosti. Např. pan Rudolf Vorlíček (vítěz těch nejstarších veteránů) bývalý reprezentant na  3000 m př. a 5000 m. Jarmila Halířová Sobecká, která v roce 1996 zvítězila jako reprezentantka PSK Olympu Praha v běhu na 800 m při Bílinské půlce. Dnes už o pár let starší, ale stále ve formě zvítězila v kategorii veteránek a v celkovém pořadí žen se umístila na třetím místě. Určitě nevyjmenuju všechny zajímavé lidi, kteří přijeli do Bíliny.
Sušenky snědeny, čaj vypit, medaile a diplomy rozdány, tak zase příští rok nashledanou.

VýsledkyPár fotografií.