Vícebojaři zahájili sezónu 2019

Bývá tradicí, že halovou sezónu tradičně zahajují vícebojaři a vícebojařky, kteří v Jablonci absolvují KP Libereckého kraje. Jedná se de facto o kvalifikaci na MČR ve vícebojích, protože se sem sjíždí všichni vícebojaři z Čech. V nebývalé konkurenci jsme byli hodně vidět a to nejen tím, že nás klub reprezentovalo 10 všestranných atletek a atletů. V článku si přečtěte, jak si vedli.

Honza Lepeška – 3. místo 4587 bodů, junioři
Honza může jistě pomýšlet na medailové umístění na MČR. Do Jablonce se totiž sjeli všichni, kteří chtějí pomyšlet i na mezistátní uktání. Uvidíme, koho šeftrenér reprezentace Tomáš Dvořák vybere, ale šance obléknout reprezentační dres tu pro Honzu je.

Timotej Haszics – 13. místo 2653 bodů, junioři
Slovenský závodník, který se připravuje v našem oddílu, ale je ovšem reigstrovaný za AC Stavbár Nitra. Účast na slovenském mistrovství republiky má takřka jistou.

Terka Lacinová – 2. místo 3960 bodů, žákyně, oddílový rekord
Terka překonala oddílový rekord Kamči Frontzové. Druhé místo slibuje příčky nejvyšší na únorovém MČR. V žákyních je ovšem tradičně njevyšší konkurence. Uvidíme, jak si tedy povede. Opřít by se mohla o skok daleký (oddílový rekord 516 cm) a výšku (150 cm).

Emča Sebránková – 12. místo 2722 bodů, žákyně
Emča se zlepšila na překážkách prakticky o vteřinu, v kouli dala jako jedna z mála přes devět metrů a to je žákyní teprve prvním rokem. Musí počkat, jak dopadnou víceboje v Ostravě a podle tabulek ji snad vyberou na halové MČR.

Klárka Francouzová – 20. místo 2651 bodů, juniorky
V juniorkách panuje po letech nebývalá konkurence. Klárce se vydařila především výška, kde po dlouhé době skočila opět 157 cm.

Káťa Šilerová – 7. místo 2966 bodů, dorostenky
Káťa osobně ambice dostat se na MČR neměla. Trenéři ovšem ví, o jak všestrannou atletku se jedná. V celku vydařeným vícebojem, který skrývá ještě rezervy, se jistě kvalifikovala na MČR, kde může bojovat o finálovou osmičku.

Káťa kubíková – 16. místo 2369 bodů, dorostenky
Káťa je především reprezentantka v hasičském sportu. Víc a víc ovšem začíná pronikat do atletiky a na výsledcích to je vidět. Při dobré konstelaci by si mohla připsat premiérovou účast na MČR. Konkurence je ovšem veliká.

Míša Šuleková – 21. místo 2233 bodů, dorostenky
Míša jela do Jablonce především na zkušenou. Dokončila svůj první víceboj. Za zmínku stojí překonání osobního rekordu ve výšce (142 cm).

Víťa Schüssmann – 10. místo 3829 bodů, dorostenci
Víťa si svým desátým místem prakticky zajistil účast na tolik touženém MČR. Předvedl kvalitní a vyrovnaný víceboj. Ve všech disciplínách má ovšem ještě rezervy, které by mohl odkrýt právě v pražské Stromovce.

Aleš Slouka, nedokončil, dorostenci
Aleš předvedl celkem vyrovnaný víceboj. Druhý den otevřel vynikajícími překážkami (9,15). na poslední disciplíně se ovšem ozvalo skryté zranění zřejmě z tyče a svůj první dorostenecký sedmiboj nedokončil

Výsledky