Úspěšné halové MČR dospělých

Během víkendu se konalo halové Mistrovství ČR mužů a žen. V Ostravě měl své zástupce i náš klub a to díky Kamče Frontzové a Tondovi Janetkovi.
Kamča se představila na krátkých překážkách, kde mezi specialistkami zaznamenala dělené desáté místo za výkon 8,83. Možná únava z vícebojů, možná jiný režim závodů zapříčinil pomalejší start. I tak lze ale vystoupení naší všestranné atletky považovat za velmi pěkné a druhý nejlepší výkon kariéry se počítá. Navíc zaznamenala velmi cenné skalpy tabulkově rychlejších atletek.
Tonda měl velmi těžkou pozici. Do Ostravy jel jako dvanáctý muž, co se výkonu týče. V rozběhu zaznamenal zlepšení osobního rekordu o šest desetin, SB si pak vylepšil o celou vteřinu a senzačně postoupil do nedělního finále. Zde se utkala velmi zajímavá šestice. Tondu doplnili Vít Müller, Patrik Šorm a Jan Tesař – stabilní členové našich úspěšných reprezentačních štafet z ME a MS. Spolu s nimi startovali několikanásobní účastníci mládežnických ME či MS Matěj Mach a Martin Tuček. Ve velmi zajímavém souboji nedal šanci Matějovi Machovi a v cílové rovince se dotahoval na Martina Tučka a Jana Tesaře. Ti ho vytáhli ke zlepšení vlastního klubového rekordu, který nyní činí 47,83 a který znamená, že Tonda zaostal o 25 setin za limitem na halové Mistrovství Evropy. Pokud by jej splnil, zřejmě by tak jako tak neodcestoval. Vzhledem k tomu, že v ČR panuje velká konkurence a naše štafeta má medailové ambice, splnila limit celá řada borců. Už jen ale přiblížení se limitu dává Tondovi velkou motivaci pro další práci.
Děkujeme oběma za příkladnou reprezentaci.