Víceboje v dešti a chladu

126 vícebojařek a vícebojařů ze 17ti klubů se sjelo na Bílinské víceboje, které jsme pořádali minulou sobotu a neděli. Závody byly zároveň krajským přeborem všech kategorií ve vícebojích. 
Závodníci bojovali nejen mezi sebou, ale i s velkou nepřízní počasí. V sobotu se teplota vyšplhala maximálně na 8 stupňů Celsia a k tomu se přidával místy dost hustý déšť. Neděle byla slunečná, ale z počátku ještě chladnější než sobota.
Základ startovního pole tvořili závodníci Slavie Praha a domácí bílinští. Přesto, že se za krajské přebory rozdávaly medaile ve všech kategoriích, zůstaly některé prakticky neobsazené. Bylo to způsobené špatným počasím nebo tím, že dospělé vícebojaře v kraji nemáme? Tradičně nejvíce obsazenou kategorií byl nedělní pětiboj mladšího žactva. Zde se sešlo v obou kategoriích více jak 80 dětí.
Z našich domácích závodníků si nejlépe vedli žák Vojtěch Skála a dorostenec Vítězslav Schüssmann, kteří vybojovali přebornické tituly v devítiboji respektive desetiboji. Vítězem kategorie juniorů se stal Jan Lepeška, jenže mu nemohl být udělen titul přeborníka z důvodu neúčasti dalších závodníků z kraje. Soupeřil s výbornými závodníky ze Slavie Praha a jako jediný se dostal přes hranici 6000 bodů a tímto výkonem vede republikové tabulky. Vítězkou snad nejkvalitněji obsazené kategorie starších žákyň se stala Ema Sebránková a ještě bronz brala Tereza Lacinová. Stříbrnou krajskou medaili vybojovala také juniorka Klára Francouzová a dorostenec Daniel Klein a jeden krajský bronz přidala dorostenka Michaela Šuleková. V kategoriích mladšího žactva nám bohužel žádná medaile nezacinkala. Které medaile jsou cennější, ty z kategorií mladšího žactva nebo ty z dospělých kategorií. Dle mého názoru ty druhé.
V sobotu 11. května pořádáme ještě dovětek krajských vícebojů – Krajské přebory elévů ve vícebojích. Dle předpovědi by mělo být celkem slušné atletické počasí. Těšíme se tedy na hojnou účast atletických nadějí.

Kompletní výsledky.

Foto: Miroslav Vachuta
Foto: Miroslav Vachuta