Sezonu jsme zahájili

Po pátečním letním dni přišla noční studená fronta s bouřkami a deštěm a srazila sobotní teploty na poloviční hodnoty. 15 stupňů celsia a čistý vlhký vzduch vyhovoval běžcům na 1000 m. Méně už sprinterům. Chlad vadí jejich rychlým svalovým vláknům a jestli je vzduch čistý a vlhký, prakticky nepoznají, protože většina z nich běží 60 m na jeden nádech. 😊 Přes toto zhoršení počasí se na našem stadionu sešlo 162 závodníků z Čech a jeden ze Slovenska. Zajímavé je, že závodilo více žen a dívek než chlapů a chlapců (96/67).
32 domácích závodníků v čele s Antonínem Janetkou využilo první závody k ověření formy po zimní přípravě. Právě Antonín Janetka prokázal na úvod sezony velmi dobrou formu. Na 60 m doběhl čtvrtý v čase 07.38 sec a na 300 m zvítězil v čase 34.74 sec. před svým oddílovým kolegou Janem Lepeškou (37.16 sec.). V ženách se ukázala ve výborném světle naše nová posila Michelle Fajfrová, která k nám přestoupila z Duchcova. Michelle doběhla třetí za chomutovskými závodnicemi Fiskovou a Čihařovou. Závod na 1000 m vyhrál svěřenec Jana Mairicha Maxmilian Krčmář v solidním čase 2:43.78. V technických disciplínách se ukázaly naše vícebojařky. Dařilo se jim hlavně ve výšce – 2. Kamila Frontzová a 3. Klára Francouzová a také v kouli, kde Kamila Frontová vybojovala opět 2. místo. Skok vysoký se vydařil i Kryštofu Klausnerovi, který výkonem 1.73 m obsadil 2. místo.
Další závody nás čekají již tento víkend, a to hned krajský přebor ve vícebojích. Očekáváme, že naši vícebojaři budou bojovat o přebornické tituly. Letos po delší době mají šanci získat titul přeborníka kraje všechny kategorie od dospělých po mladší žactvo a elévy. Propozice na Víceboje jsou ke stažení ZDE.

Kompletní výsledky.