Ženy i muži skončili v lize na druhém místě! 💪

Soutěže družstev jsou vždy kořením atletiky. Pro letošní rok předem platilo, že nikdo nepostoupí, ani nesestoupí. Měnil se kalendář a podmínky. I to ale nevzalo našim modrobílým chuť bojovat o nejvyšší příčky.

terka

Symbolem bojovnosti je například dorostenecká vícebojařka Terka Lacinová. Přestože nemohla vzhledem ke zranění běhat, naučila se skok o tyči, aby i z pár kroků skákala poměrně vysoko a vybojovala cenné body pro družstvo. Svým odhodláním ukázala ostatním cestu.👏🔝
Nejvýraznější postavou ženského družstva byla vícebojařka Kamča Frontzová, která byla nejlépe bodující. Na posledním kole např. vyhrála všechny tři individuální disciplíny a k tomu štafetu. Tradiční oporou byla také vrhačka Vendy Žitná, která skončila vždy ve všech disciplínách mezi prvními třemi. Třetím pilířem ženského družstva je Káťa Šilerová, která kombinuje 400m, 400m překážek a trojskok. Velmi dobře byl tým doplněn o žákyně, které sbíraly především jak body, tak zkušenosti. Ostatní děvčata však bojovala také srdnatě a třeba Klárka Procházková zaznamenala výrazný výkonnostní posun. Z hostujících se vedlo dobře především oštěpařce Lucii Schneiderové z AK Krupka. Vedoucí družstva by s ní rádi spolupracovali i pro příští roky. Letošní druhé místo je hezké, ovšem cílem pro příští rok bude opět bojovat o prvenství. Letošními vítězkami byly ženy AC Česká Lípa, které spadly z první ligy, mají ovšem i extraligové zkušenosti. Třetím družstvem byly ženy AC Turnov, s kterými naše holky sváděly velmi vyrovnané souboje.
Nejlépe bodujícím mužem byla tradiční opora vrhač, věkem veterán, Libor Bařtipán. V každém kole posbíral přes dvacet bodů a je jak stálicí bílinské atletiky, tak vzorem pro mladší. Tím je např. objev letošní sezóny junior Vladimír Šaur. Ve sprinterských disciplínách dosahoval v lize předních příček. To mu postupně zvyšovalo sebevědomí, až na posledním kole vyhrál obě sprinterské tratě. Úspěch v lize mu přinesl i účast mezi nejlepšími sprintery na MČR, kam se jistě podívá. Třetím nejlépe bodujícím byla další stálice, všestranný Pavel Strnad. Ten kombinoval trojskok s kladivem, ve štafetách byl tím, který vše táhl. Muži byli druzí za atlety AC Turnov. Na třetím místě skončili atleti SC Start Karlovy Vary. Nejvýraznějším hostujícím byl Josef Pap z Počerad, který řádil především v kouli. Ani ostatní hostující nezaháleli a my jim děkujeme za pomoc.
Druhá místa jsou cenná už z toho důvodu, že vedoucí družstev netlačili na výsledek za každou cenu. Vždy se bral ohled na individuální cíle jednotlivých atletů především v přípravě na MČR. V letošním roce se bílinští potýkali s celou řadou zraněných. Mužům chyběl především talentovaný překážkář Antonín Janetka. Ženám pak mladé vícebojařky Tereza Lacinová a Ema Sebránková, které ale alespoň chodily doplňkové disciplíny. Nyní čeká mládež série Mistrovství ČR. Držte nám palce! 😍